Synopsis

Simon - Hij verandert je leven

Een ongeneeslijk zieke ruwe bolster besluit tot euthanasie. Met kracht en humor bereidt hij zijn naasten voor op het naderend verlies.

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homofiele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar veertien jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn...

In 1988 wordt de schuchtere homofiele student tandheelkunde Camiel aangereden door de jeep van Simon. Simon is een stoere vrije jongen met een klein hartje. Hasjdealer, oerhetero. Simon brengt Camiel naar de eerste hulp en een onwaarschijnlijke vriendschap ontstaat. Dit omdat Simon één en al gastvrijheid is en wel moet lachen om homo Camiel. Maar vooral komt het initiatief van Camiel, die gefascineerd raakt door het stoere wereldje van Simon. Simon doet allerlei dingen die hij, Camiel, niet durft. Simon heeft een vriendin, Sharon, die een bekende kickbokser is en een vriend, Marco, die onder de tattoos zit en zo mogelijk nog wilder is dan Simon. Getrakteerd door Simon gaat Camiel met de hele meute mee naar Thailand. Daar is hij eerst te gast op de filmset van een Amerikaanse Vietnam-film waar Simon zich als stuntcoördinator heeft opgeworpen. Vervolgens gaat Camiel naar een eiland waar de rest van het gezelschap is. Daar wordt zijn vriendschap met Simon ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen.

Veertien jaar later loopt hij Simon opnieuw tegen het lijf. Deze is inmiddels ernstig ziek, maar doet daar opvallend luchtig over, evenals over het voorval dat destijds tot hun scheiding leidde. Camiel, die inmiddels samenwoont met makelaar Bram, raakt weer in de ban van Simon. Hij sluit vriendschap met diens twintigjarige dochter Joy en haar vijftienjarige broertje Nelson. De twee kids zitten op het Vossius Gymnasium en praten in tegenstelling tot hun platte vader Amsterdam-Zuids. Camiel maakt van dichtbij mee hoe Simon en zijn naasten met zijn ziekte omgaan. Met name de kracht en humor die Simon in deze moeilijke periode laat zien, zullen op Camiel een onuitwisbare indruk achterlaten.
built with Yourportfolio technology, www.yourportfolio.nl